Recreanten/Senioren

Uitnodiging voor dames en heren die meer willen gaan bewegen
Gymnastiekvereniging De Meere Boxmeer staat nu al 40 jaar garant voor een succesvol aanbod van gymnastiek en turnen in Boxmeer.

Er is nu (vanaf september 2016) beperkt plaats voor dames en ruim plaats heren in de groepen voor recreatieve gymnastiek. Er is geen specifieke  leeftijdscategorie voor deze groepen. Iedereen is welkom die kiest voor een succesvol (opnieuw) beginnen van de aan zijn/ haar leeftijd aangepaste bewegingactiviteit.

Het doel van recreatieve gymnastiek:
Gymnastiek en bewegingsvormen in een zo gevarieerd mogelijk aanbod, met als belangrijkste motief: gezelligheid, ontmoeting,  en bevordering van fitheid en gezondheid, door plezier te beleven aan het bewegen.

De inhoud van de lessen:
De lessen hebben een aangepaste intensiteit. Bij de oefenvormen zijn voldoende differentiatie mogelijkheden aanwezig, rekening houdend met mobiliteit, vaardigheid en bewegingservaring van de deelnemers. Recreatie en ontspanning zijn belangrijk en komen tot uitdrukking in spel en samenwerkingsvormen.

Er is altijd een warming-up, die met of zonder muziek de deelnemers in de sfeer van de les brengen. Daarna bestaan de oefenvormen uit  trainingen voor alle spiergroepen van het lichaam, met het doel het  behouden of verbeteren van: coördinatievermogen, evenwicht, beweeglijkheid, behendigheid, kracht, snelheid, reactievermogen  en uithoudingsvermogen. Ter voorbereiding op de afsluiting van de lessen in de vorm van spel of sport, worden oefeningen aangeboden die met het eindspel te maken hebben.

De duur van de lessen is een uur en vinden plaats in de gymnastiekzaal van het Elzendaalcollege (Stationsweg 38) te Boxmeer op maandagavonden voor de dames van 19.00 uur tot 20.00 uur en voor de heren van 20.00 uur tot 21.00 uur. Ter kennismaking  kunt u 2 lessen gratis deelnemen.

Informatie kan worden ingewonnen bij de gymnastiekvereniging De Meere: ledenadministratie@demeere.nl

Graag tot ziens in een van onze lessen.

De Meere op Facebook