Turngroepen

Sta jij altijd op je handen in de handstand? Of zwaai je graag aan het klimrek of in de ringen? Kom dan nu een kijkje nemen in een van onze turngroepen!
 
In de turngroepen wordt er gesport op recreatief niveau, 1 of 1,5 uur in de week. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd, vanaf 6 jaar. Er wordt op een leuke, actieve en afwisselende manier gewerkt aan de basiselementen van het turnen. Denk bijvoorbeeld aan de handstand en radslag op de vloer en de borstwaartsomtrek en buikdraai op de brug/rekstok.
 
Turngroepen nemen niet deel aan competities of externe wedstrijden. Het is wel mogelijk om twee keer per jaar deel te nemen aan een interne wedstrijd (niet verplicht).
 
Wij bieden de volgende Turngroepen aan:
 
Turngroep meisjes:
De meisjes turnen voornamelijk op brug, balk, sprong en vloer, maar ook het ringzwaaien en trampoline springen zullen aan bod komen.
 
Turngroep jongens:
In deze jongensgroep wordt het 'echte' herenturnen geleerd, maar ook kracht, uithoudingsvermogen en spelelement vormen onderdelen van de lessen. Jongens turnen op 6 toestellen: sprong, gelijke brug, rekstok, ringen, vloer en oefenvormen voor voltige.
 
Turngroep 12+:
Speciaal voor jongeren hebben we een 12+ groep. Zij trainen 1,5 uur per week. Plezier in sporten en voornamelijk het turnen staat centraal, maar ook andere gymnastiek-verwanten disciplines zoals bijv trampoline springen komen aan bod. 
 
Turngroep Plus:
Turngroep Plus bestaat uit een groep geselecteerde turnsters. Zij trainen 1,5 uur in de week en het turnen staat volledig centraal. Het turnniveau van deze meiden ligt wat hoger dan in de andere turngroepen. Mede doordat zij 1,5 uur per week intensief op alle toestellen turnen, kunnen zij mooie prestaties behalen.
 
Turngroep Extra:
Ben je enthousiast en zou je graag vaker willen trainen, dan is het mogelijk om een extra les te volgen in de groep ‘Turngroep Extra’. Je turnt dan op recreatief niveau in een groep met jongens en meiden in de leeftijd van 8 jaar en ouder. In deze groep is het ook mogelijk om deel te nemen aan extra wedstrijden. Voor meer informatie neem contact op met je trainster
 
​Klik hier voor het lesrooster en de bijbehorende locatie. Zin om een keer mee te turnen of heb je nog een vraag? Stuur dan een e-mail naar de ledenadministratie
 

De Meere op Facebook