Besluit nieuwe turnhal definitief

Het besluit is definitief, wij gaan een turnhal krijgen bij 't Hoogkoor. Dit is in juni 2016 bij de raadsvergadering besloten.
Inmiddels zijn er al diverse gesprekken geweest met de gemeente, architekt maar ook Jansen Fritsen heeft ons en de gemeente van advies voorzien qua inrichting en functionaliteit van de hal, dit om een goed bestek te kunnen schrijven voor een juiste aanbestedingsprocedure. Inmiddels is de inrichting van de turnhal door de gemeente goedgekeurd en heeft de aanbestedingsprocedure hiervoor plaatsgevonden. Uit de diverse partijen is de aanbesteding gegund aan Jansen Fritsen. Nu is de gemeente bezig met de afronding van de tekeningen en de gebouwtechnische zaken zodat naar verwachting in juni de aanbesteding kan beginnen. In eerste instantie zou in januari de schop in de grond gaan maar al snel bleek dat dit niet haalbaar was. de datum is toen verzet naar begin april 2017. Inmiddels is deze datum volgens Optisport, zie de krant van week 4 van 2017, al weer verandert en begint de aanbesteding pas eind maart. Na wat navraag bij de gemeente bleek dit inderdaad te kloppen, in juni 2017 moeten de definitieve opdrachten gegund zijn en kan de bouw beginnen. Wij hebben onze teleurstelling over deze vertraging natuurlijk wel uitgesproken, maar wij begrijpen ook dat de voorbereiding zorgvuldig moet gebeuren en dat dat veel tijd vergt. 
Deze week, week 6, hebben wij de laatste puntjes besproken. Alles wordt nu verder uitgewerkt in een bestek zodat de aanbestedingsprocedure gestart kan worden. Het ziet er tot op heden allemaal heel positief uit.
Wij houden jullie op de hoogte.

De Meere op Facebook