Ontstaan van de Meere

Ontstaan van de Meere

Op 20 maart 1977 werd een oprichtingsbijeenkomst gehouden om een gymnastiekvereniging in Boxmeer te starten en al tijdens deze vergadering wordt er een (voorlopig) bestuur gevormd door een aantal enthousiaste mensen. Op de scholen in Boxmeer en de kerkdorpen worden folders uitgedeeld, om het bestaan van de vereniging te promoten.

Al op de opgavedag melden zich 75 aspirant-leden: 16 kleuters, 11 jongens, 35 meisjes en 13 dames.

In augustus van dat jaar beginnen de eerste lessen in de gymzaal van de toenmalige LHNO-school en al heel snel groeit het aantal leden tot 160 verdeeld over 8 groepen, die vanaf april 1978 ook les krijgen in de gymzaal van de Schelven.

In hetzelfde jaar wordt de vereniging (die inmiddels de naam "De Meere" heeft gekozen) lid van de KNGU, de Koninklijke Nederlanse Gymnastiek Unie, de overkoepelende gymnastiekbond. Ook wordt ze ingeschreven bij de kamer van koophandel.

De club blijft groeien tot een hoogtepunt in 1982, als er 340 leden ingeschreven staan en er aan 21 groepen les wordt gegeven.

Naast de bestaande jongens- en meisjes- en damesgroepen is er ondertussen ook een herengroep ontstaan. Ook het gymnastiekaanbod zelf wordt uitgebreid, eerst met een wedstrijdgroep en daarna met turngroepen.

Sinds 1989 heeft de vereniging ook een jazzafdeling, ook deze tak van de gymnastieksport blijft groeien met in 1990 aerojazz en in 1994 steps en bodyshape. Vanaf 2000 komt gymspeciaal erbij.

De laatste jaren schommelt het ledenaantal zo rond de 300 leden. Er wordt lesgegeven in de ouder-peutergym, kleutergroep, diverse recreanten-turngroepen (meisjes en jongens), wedstrijd-turngroepen, een dansgroep, recreanten gym voor dames en heren en gymspeciaal (voor mensen met een lichamelijk of verstandelijke beperking).

De Meere op Facebook